Vet du hur många skyskrapor som rasade 9/11 i New York? Du gissar på två? Men det är fel. Det var tre skyskrapor som föll ihop den dagen. Förutom tvillingtornen en 47 våningar hög (Hötorgshusen är 19 våningar höga) och 47 meter bred skyskrapa som stod straxt intill de två tornen. Men inte så att de höga husen föll på det lite lägre. Nej hus 7, som det hette, rasade ihop 7 timmar senare. Konstigt va. Att vi inte vet? Och ännu konstigare är att det föll ihop på samma perfekta sätt som professionella rivningar av höga hus numera går till. Dvs säga så att byggnadsmaterialet från de 47 våningarna hamnade i en prydlig liten hög som inte tog mer plats på marken än huset gjorde när det stod upprätt. Jag säger inte mer än att det hade behövts 40 gubbar som arbetade idogt och välplanerat i flera timmar för att få alla sprängämnen på rätt plats och väl koordinerade. Det är ungefär den tid det tog från det att tvillingtornen föll tills dess att hus 7 rasade ihop. Mera troligt då att rivningen / försäkringsbedrägeriet hade förberetts långt tidige. Om utifall det en dag skulle flyga in jumbojettar i husen intill så att fokus på rivningsdagen kom att ligga någon annan stans. Eller?

Man skulle vilja skiva något fint. Om Hökarängen till exempel. Men så kommer man att tänka på det systemfel vi lever i och dras bara ner ner ner. Till exempel för att man hör Fjan Runklund i radion kräva mer disciplin, hårdare prov och mer konkurrens mellan människor, nära som fjärran. Man skulle vilja skriva om Konsthall C som lär ska ligga i Hökarängen men som man aldrig hittar. Och om kafféerna som ligger vägg i vägg utmed den lilla gågatan och där män med något för stora öron serverar bryggkaffe och ostmackor. Och om Niklas Rådströms vän Bengt som nu är död och som man kan sörja tillsammans med Niklas på just dessa kaféer. Man skulle också kunna skriva om flickorna som fnittrande fyller en av gatukontorets sandlådor med hundgodis, läskedrycker och

Lars Orrskogs hemsida

 

 

Välkommen till min hemsida. Detta är version mars 2013. Nytt sedan förra månaden är förstasidan och bildserien här till vänster.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

reklamlappar. Och som man får lite hundgodis av om man 1) har hund och 2) lovar äta lunch på sushirestaurangen straxt intill. Eller om den flicka från Stockholms Spårvägar man för länge sedan nästan kysste i rondellen utanför Hökarängens kyrka. Eller varför inte om Ann som man kan träffa på väg till tunnelbanan, Ann som tar lite hand om dom som inte är så bra på det själva. Men så läser man på löpsedlarna att Fena Mjäk ska ut i världen tillsammans med sin brittiska kollega och lansera klimatkatastrofen som tillväxtgenerator. Och man blir så trött och man blir så arg. Och man böjar skriva sorgliga texter om vår beredskap att köra vår barns framtid i botten för den heliga tillväxtens skull. I stället för något fint. Om Hökarängen till exempel.

Lyssna gärna på morgonpasset i P3.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

lars orrskog sköntorpsvägen 72 s12038 årsta 0722020004
lasse@lasseorrskog.se